Specialisaties

Voor specifieke behandelingen en tandzorgtrajecten kan de tandarts je doorverwijzen naar gespecialiseerde zorgverleners waarmee onze praktijk samenwerkt.

Orthodontie

Orthodontie is een specialisme in de tandheelkunde gericht op de ontwikkeling van een regelmatig gebit. Orthodontie zorgt ervoor dat je tanden correct naast en op elkaar staan.

Parodontologie

Parodontologie is een specialisatie binnen de tandheelkunde die zich richt op het onderzoek en de behandeling van het parodontium. Het parodontium is het steunweefsel van de tanden en bestaat uit het tandvlees, het kaakbot en de vezels die de tandwortels in het kaakbot vasthouden. 

Stomatologie

Stomatologie is ook gekend als mond-, kaak- en aangezichtschirurgie. Dit specialisme houdt zich bezig met de diagnostiek en de behandeling van aandoeningen of afwijkingen aan de het mond-, kaak- en aangezichtsgebied. 

Endodontologie

Endodontologie is het specialisme binnen de tandheelkunde die zich bezighoudt met het behandelen van het doorbloede weefsel in het binnenste van de tand.  Tandbederf, maar ook een slag of stoot, een diepe vulling, een barst of breuk kunnen schade berokken aan de tandzenuw.  Daardoor kan het weefsel ontsteken en hevige tandpijn veroorzaken.